MIDEST beszállítói szakkiállítás, Párizs, 2009.november 27-30


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2009. novemberében a NOHAC az ITD Hungary szervezésében, közös magyar standon vett részt a párizsi beszállítói szakkiállításon.

A Párizsban immáron 38 éve megrendezésre kerülő MIDEST beszállítói szakvásár Franciaország, és egyben Európa legjelentősebb rendezvénye. A kiállításon olyan termékekkel lehetett részt venni, melyeknél a hozzáadott érték aránya az önköltségi áron belül meghaladja az 51%-ot.

Immár hagyománynak számít, hogy az ITD Hungary közös magyar standot szervez a jelentősebb szakvásárokon, lehetőséghez juttatva a nagyobbak mellett olyan kisebb, de fejlődési potenciállal rendelkező cégeket is, melyek 100 %-ban önerőből finanszírozva bizonyára jobban meggondolnák, hogy önálló standdal vegyenek részt ilyen nagyszabású kiállításokon.

Az Észak-Magyarországi Autóipari Beszállítói Klaszter, a NOHAC, a moszkvai autóipari kiállítás után Párizsban is saját standon népszerűsítette a szervezetet, valamint annak tagvállalatait. A standon saját termékeivel jelent meg a StarPlus Kft, mely műanyagipari termékeket, valamint a HŐKER Kft, mely kemencéket gyárt az ipar (köztük az autóipar) és a szolgáltató szektor legkülönfélébb területeire. A szakvásáron történő részvételre az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdasági Operatív Programjának keretén belül elnyert pályázati források, valamint a BOKIK saját forrásainak terhére nyílt lehetőség. A kiállítók, melyek idén is több mint 30 országból jöttek el Párizsba, hogy bemutassák termékeiket, kompetenciáikat, 7 különböző terület köré csoportosulva mutatták be termékeiket, gyártmányaikat. Az öntészet, a kovácsolás, a fémmegmunkálás, a műanyag- és gumiipar, az elektronika, a mikrotechnika, és a gépgyártás képviselői 4 napon át várták az érdeklődőket Párizs Villepinte kiállítási központjában. Az 1700 kiállítóból körülbelül 700 volt külföldi, s idén a rendezvény kiemelt vendége, “A 2009-es év országa” Belgium volt, mely egyébként a külföldi kiállítók, illetve a látogatók számát tekintve is az első helyen állt. A MIDEST kiállítás mellett megrendezésre került “TOLEXPO” szakkiállítás fémmegmunkáló berendezések, valamint robotok egész sorát vonultatta fel, tanúbizonyságát nyújtva az iparág technikai színvonalának és folyamatos technológiai fejlődésének. A MIDEST-en is érződött a manapság gyakran emlegetett gazdasági válság hatása, a kiállításon megismert cégek nagy része 20-30 %-os forgalomcsökkenést él meg 2007-2008-hoz képest, noha 2010-re már némi javulásra számítanak. Reklámozni azonban mindig szükséges, ha megy az üzlet, akkor azért, ha nem megy, akkor pedig azért. Így döntöttek azok a cégek is, melyek idén a tavalyit megközelítő számban jöttek el Párizsba, ilyen módon is törekedve a megújulásra, s új vevők megszerzésére.