Portugál cégek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2018. február 7-én az Észak-magyarországi Autóipari Klaszterhez látogatott a fröccsöntő szerszámokat gyártó portugál vállalkozásokat tömörítő szövetség, a CEFAMOL – Portuguese Association for the Mould Industry delegációja, melyet Gulyás Zsolt a Portugál Nagykövetség kereskedelmi titkára kísért.

A CEFAMOL főtitkárán kívül az alábbi három portugál cég képviselői érkeztek Magyarországra:

CEFAMOL – Portuguese Association for the Moulding Industry (https://www.cefamol.pt/) / Manuel Oliveira (a szövetség főtitkára)

MOLDES RP (http://www.moldesrp.pt/en/) / Mafalda Rodrigues

MOLDIT (http://www.moldit.pt/) / Sérgio Fernandes

PRIFER (http://www.prifer.pt/web1/zp/tpl1/id2/index.asp) / Luis Zilhão

A fröccsszerszámokat gyártó portugál cégek elsősorban olyan magyarországi vállalkozásokkal keresnek kapcsolatot az autóipar, műanyagipar területéről, amelyek foglalkoznak műanyag fröccsöntéssel és elképzelhetőnek tartják, hogy a jövőben esetleg fröccsszerszámokat portugál partner tervezzen, gyártson számukra.

Manuel Oliveira, a CEFAMOL szövetség főtitkára elmondta: látogatásuk célja, hogy megvizsgálják a portugál és magyar partnerek esetleges együttműködési lehetőségeit. Hozzátette: Portugáliában a fröccsszerszámgyártás, Magyarországon pedig az autóiparhoz kapcsolódó műanyag fröccsöntés nagyon erős ágazat. Ezen a téren próbálják szorosabbá fűzni az együttműködést a cégek és a két ország között. Úgy látják, hogy a magyar vállalkozások erősen fejlődnek, és ebbe a fejlődésbe szeretnének ők is bekapcsolódni.

A program során látogatást tettek a SHINWA Magyarország Precíziós Kft-nél és az INNO-COMP Kft-nél.

Album_link